PORTAKALLI YER ELMASI

Son güncelleme: 02.02.2009 15:49
  • MALZEMELER:

    1 kg. yer elması
    2 portakal
    1 havuç
    6 arpacık soğan
    tuz, şeker
    zeytinyağı
    HAZIRLANIŞI:

    Yerelmasını soyup küp küp doğrayın. Havuçları da aynı boyda doğrayın.
    Tencereye biraz zeytinyağı koyun.Üzerine soğanları ve havucu alıp
    soteleyin. Yer elmasını da ekleyin. En son 2 portakalın suyunu,tuzunu ve şekerini de ekleyip kapağını kapatarak suyunu çekip lokum gibi pişene kadar bekleyin. Tenceresinde birgece bekledikten sonra servis
    kabına alıp soğuk ikram edin.
#05.05.2008 09:09 0 0 0
  • Eline saglik didem kiskanacak.
#06.05.2008 15:45 0 0 0
  • Değişik bir tarif ama zeytinyağı sonradan koyulursa soğuk olarak tüm değerlerini korur
#20.08.2008 12:29 0 0 0
  • Teşekkürler ellerinize sağlık
#03.09.2008 20:05 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler su-perısı
#24.11.2008 16:35 0 0 0
  • teşekkürler kardeşim eline sağlık
#02.02.2009 15:49 0 0 0