MALZEMELER.

500 gram patates
1 adet bütün yumurta
40 gram tereyağı
biraz tuz
40 gram rende gravyer veya kaşar peyniri

YAPILIŞI.

1) Bir tencereye 500 gram patates ile üstlerini kaplayabilecek kadar su doldurduktan sonra, patatesleri iyice yumuşak bir hale gelinciye kadar haşlamalı, sonra sudan alarak kabuklarını soymalı ve pompres veya et makinasından iki defa geçirmelidir.
2) Makinadan geçirmiş olduğumuz bu püre halindeki patateslere 1 adet bütün yumurta, 40 gram tereyağı, 40 gram rende kaşer veya gravyer ile bir miktar da tuz ilâve ederek hepsini iyice bir karıştırmak suretile bunları hamur haline getirmelidir.
3) Bilahare elde edilen bu patates hamurunu bir sıkma torbasına koyarak içi iyice yağlanmış bir fırın tepsisine 8 ilâ 10 santim kutrunda helezonik yuvarlaklar sıkmalı, herbir helezonî şeklin yan ve üst kısımlarına da birer yuvarlak daha sıkmak suretile bu helezonî şekillerin kenarlarında dıvarımsı bir çerçeve vücuda getirmeli, sonra da bunları orta hararetteki fırına sürerek kanape patateslerin üstleri hafifçe kızarıncaya kadar aşağı yukarı 30 dakika pişirmelidir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 460
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 08:55
paylaşım için çok thanks....
Yabangülüm Tarih: 06.05.2008 00:28
Teşekkürler perim bu saatte güzel gitti valla