malzeme :

1/2 kg kuru fasulye,
400 gr işkembe,
2 diş sarmısak,
600 gr olgun domates,
1 demet maydanoz,
1 baş soğan,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı margarin,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapılışı:

Fasulyeler geceden ayıklanıp ıslatılır. işkembe temizlenir kuşbaşından biraz daha büyük parçalar halinde doğranır. İçinde tuzlu su bulunan bir tencerede 1,5 saat haşlanır. Bir başka tencereye suyu süzülmüş kuru fasulyeler konur. Tuz ve su katıldıktan sonra tencere ateşe oturtulur ve fasulyeler dağılmayacak derecede haşlanır. Haşlanan fasulyelerin suyu süzülür. Soğan, sarmısak ve maydanoz ayıklanıp ince ince doğranır. Bir güvece margarin ve zeytinyağı konduktan sonra kıyılmış sarmısak, soğan ve maydanoz katılır. Orta ateşte kanştınlarak kavrulur. Bunlar kavrulunca süzgeçten geçirilmiş domates katılır. Tuzu ve biberi serpilir, bir süre daha kanştınlarak pişirilir, işkembe ve fasulye ilave edilir. İşkembe suyundan yeteri kadar konduktan sonra yemek yarım saat kadar pişirilir, servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 577
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:54
tşk güzelmiş paylaşım için saol
COCO Tarih: 16.05.2008 19:50
Cok severim amma ne yazikki sakat at yasak bana.:6: