PORTAKAL KABUĞU ŞURUBU

Son güncelleme: 02.05.2010 21:08
  • Malzemeler.

    4-5 portakalın kabuğu
    1,5 çay kaşığı limon tuzu
    4 su bardağı şeker

    Yapılışı.
    Portakalları yıkayıp, kabuklarının sadece sarı üst kısımlarını rendeleyiniz. Bir tencereye şeker, portakal kabuğu rendesi ve limon suyu koyup 5-6 su bardağı su ilave ediniz. 1 saat hafif hararetli ısıda kaynatınız. Suyunu tülbentten süzünüz.
    Tenceresine koyup tekrar kaynatarak koyu kıvama getiriniz. Kapalı şişelerde ve serin yerde bekletiniz. İkram edileceği zaman bir miktar alıp suyla karıştırarak şurup haline getiriniz
#05.05.2008 23:36 0 0 0
  • ilk defa duydum
#19.05.2008 15:06 0 0 0
  • Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkür ederim...
#02.05.2010 21:08 0 0 0