Malzemeler.

4-5 portakalın kabuğu
1,5 çay kaşığı limon tuzu
4 su bardağı şeker

Yapılışı.
Portakalları yıkayıp, kabuklarının sadece sarı üst kısımlarını rendeleyiniz. Bir tencereye şeker, portakal kabuğu rendesi ve limon suyu koyup 5-6 su bardağı su ilave ediniz. 1 saat hafif hararetli ısıda kaynatınız. Suyunu tülbentten süzünüz.
Tenceresine koyup tekrar kaynatarak koyu kıvama getiriniz. Kapalı şişelerde ve serin yerde bekletiniz. İkram edileceği zaman bir miktar alıp suyla karıştırarak şurup haline getiriniz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 965
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 22:08
Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkür ederim...
eskitoprak Tarih: 19.05.2008 16:06
ilk defa duydum