Malzeme:

1 kg. taze, suyu az, sert kayısı
6 su bardağı şeker

Yapılışı:

Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın. Kireçli su yapın. (Bir kaba biraz kireç atın, su koyun ve karıştırın. Sonra kireçler dipte toplanınca yukarıdaki suyu alın). Bu kireçli suda kayısıları 6-7 saat bırakın. Kayısıları çıkardıktan sonra bol sıcak su ile yıkayın. Bir tencereye şekeri ve onu iki parmak aşacak kadar su koyup, kaynatın. Şurup kıvamına gelince kayısıları içerisine atıp bir taşım kaynatın ve delikli bir kepçe ile kayısıları çıkarın. Delikli bir kapta bir gün süre ile bekletin. Süzülen suyu şuruba ilave edip tekrar kayısılarla birlikte kaynatın. İki kere daha bu işlemi yapın. Sadece arada iki saat kadar bekletin. Son kaynamadan sonra şurubuyla birlikte kavanozlara koyup, soğuduktan sonra kapaklarını kapatın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2140
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:30
paylşım için thanks
COCO Tarih: 06.05.2008 16:44
cok severim ellerine saglik iyilik melegi.Tesekkürler.