Malzeme:

1 orta boy tavuk
yarım kilo soğan
karabiber
kırmızı biber
tuz
kekik
Pilavı:
2 kaşık tereyağı
3 su bardağı pirinç
5 su bardağı su (tavuk suyu)

Yapılışı:

Tavuk ateş üstünde tütsülenir. İçi iyice yıkandıktan sonra soğan piyaz şeklinde doğranır. Tuz, kırmızı biber, karabiberle iyice ovulur. Tavuğun içine doldurulur. Ağız kısmı iyice dikilir. 6 bardak suyun içinde haşlamaya bırakılır, iyice piştikten sonra tavuk suyun içinden çıkartılır.
Pilavın pişirilmesi: Ayıklanmış pirinci sıcak suya yatırıp 15 dakika bekletilir. Soğuk suda birkaç kere yıkadıktan sonra süzülür. Tencerede tereyağ kızdırılıp pirinç ve tuz, suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
Büyük bir servis tabağına pilav konarak üstüne soğanlı tavuk yerleştirilir, üstüne kekik ekilir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1409
favori
like
share
by_KaRizMa Tarih: 09.05.2008 11:42
sagol su-perisi
NaZ Tarih: 06.05.2008 16:01
ellerine saglik abla
COCO Tarih: 06.05.2008 13:54