Yarim paket margarin
3 yemek kasigi yogurt
1 yumurta
1 cay kasigi tuz
1 kabartma tozu
Aldigi kadar un (tahmini 2-3 su bardagi olabilir) Cok sert bir hamur olmasin
Uzerine:
3-4 tane orta boy kabak
2-3 dis ince kiyilmis sarmisak
dere otu
kasar peyniri
200ml (1 kutu sahne) sivi krema
tuz veya varsa vegeta/tuzot
Yapilisi:
Hamuru icin gereken malzemeyi yogurup yaglanmis kelepceli kek kalibina duzgunce yerlestirin.
Kabaklari halka halka ince dilimleyin. Sarimsaklarla birlikte siviyagda soteleyin. Icine dereotu ve vegeta veya biraz tuz ekleyin. Elde ettiginiz karisimi hamurun uzerine yayin ve kremayi bu karisimin uzerine dokup firina verin. Pisince uzerine kasar rendesi serpin eriyene dek tekrar firinlayin. Ilik olarak ikram edin. Vazgecemeyeceginiz bir lezzet. Afiyet olsun.