Kabakli Tart

Son güncelleme: 07.05.2008 19:40
  • noimage

    Tart Hamuru:

    Yarim paket margarin
    3 yemek kasigi yogurt
    1 yumurta
    1 cay kasigi tuz
    1 kabartma tozu
    Aldigi kadar un (tahmini 2-3 su bardagi olabilir) Cok sert bir hamur olmasin

    Uzerine:

    3-4 tane orta boy kabak
    2-3 dis ince kiyilmis sarmisak
    dere otu
    kasar peyniri
    200ml (1 kutu sahne) sivi krema
    tuz veya varsa vegeta/tuzot

    Yapilisi:

    Hamuru icin gereken malzemeyi yogurup yaglanmis kelepceli kek kalibina duzgunce yerlestirin.

    Kabaklari halka halka ince dilimleyin. Sarimsaklarla birlikte siviyagda soteleyin. Icine dereotu ve vegeta veya biraz tuz ekleyin. Elde ettiginiz karisimi hamurun uzerine yayin ve kremayi bu karisimin uzerine dokup firina verin. Pisince uzerine kasar rendesi serpin eriyene dek tekrar firinlayin. Ilik olarak ikram edin. Vazgecemeyeceginiz bir lezzet. Afiyet olsun.
#06.05.2008 12:25 0 0 0
#06.05.2008 15:46 0 0 0
  • tariflerin için ellerine saglık
#07.05.2008 19:40 0 0 0