[COLOR=aqua]Harire





Mardin dolaylarında yapılan bir tür pekmez tatlısı.

Süryani mutfağına ait olan Harire' nin yapılışı da oldukça basit.




Malzemeler:

1 su bardağı pekmez

1 su bardağı şeker (250 gr.)

1 su bardağı un (125 gr.)

tarçın

toz karanfil

zencefil




Hazırlanışı:

Bir tencereye 5 su bardağı su koyup unu katın. iyice karıştırın.

Tarçın, karanfil, şeker, pekmez ve zencefili ekleyin.

Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.

5 dakika sonra ateşten alın. Küçük kaselere boşaltıp soğumaya bırakın.

Üzerine hindistan cevizi veya ceviz serpip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 360
favori
like
share
Şayeste Tarih: 15.03.2009 10:48
Hımmm..
Çok güzel oluyor...
Ben dün akşam yaptım
Yabangülüm Tarih: 07.05.2008 17:57
Çok güzel emeklerine sağlık nergis yapta yiyelim
SU-PERISI Tarih: 07.05.2008 17:48
Eline saglık,degişik bir adı varmış.