Malzemeler

2 adet yufka

100 gram beyaz peynir

1/2 demet maydanoz

1 adet yumurta

1/2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı

Yufkalar her iki taraftan ortada buluşacak şekilde sarılır.
1 cm aralıklarla kesilir.

Rulolar açılıp uzun şeritler elde edilir.

Şeritler derin bir kaseye konulup üzerine su doldurulduktan sonra buzdolabına kaldırılır.

Beyaz peynir ezilip, kıyılmış maydanozla karıştırılır.

Yumurta, zeytinyağı ve süt çırpılıp bir sos elde edilir.

1 saat sonra yufkaların yarısı sudan hafifçene sıkılarak alınıp tepsi zemini kaplanır.

Tepsiye alınan yufkaların üzerine peynirli karışım dökülür.

Kalan yufkaların da suyu hafifçe sıkılarak üstü kapatılır.

Yumurtalı sos her tarafına gelecek şekilde dökülüp 10 dakika daha buzdolabında bekletilir.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 438
favori
like
share
HATİC€ Tarih: 23.05.2008 16:42
tşk nergish
umt9 Tarih: 12.05.2008 20:06
sağol
SU-PERISI Tarih: 07.05.2008 17:33
Eline saglık nerqish,güzel bir tarif.
NaZ Tarih: 07.05.2008 11:36
güzel bir tarife benziyor

ellerine saglik abla