Malzemeler

[COLOR=dodgerblue]Tabanı için

1 litre süt

10 yemek kaşığı şeker

10 yemek kaşığı irmik

1 paket kakaolu bisküvi


[COLOR=dodgerblue]Üstü için

1 paket muzlu jöle

1 adet muz

1 adet şeftali


Hazırlanışı

Bisküvi hariç bütün taban malzemeleri sürekli karıştırılarak muhallebi kaynatılır.
Bisküvi robottan geçirilerek ufalanır.
Sudan geçirilmiş kelepçeli bir kalıba muhallebinin yarısı dökülür.
Üstü ufalanmış bisküvilerle kaplanır.
Kalan muhallebi ile bisküvilerin üstü örtülür.
Muhallebi soğuyunca dilimlenen meyveler dizilir.
Bu arada paketteki tarife göre jöle hazırlanır.
Meyvelerin üzeri jöle ile kaplanır.
Dondurulmak üzere dolaba kaldırılır.
Jöle donduğunda kalıbın çemberi çıkartılıp servis edilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 469
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 15.05.2008 18:12
Çok nefis olur,eline saglık nerqishcigim.
eSm[e]rim Tarih: 11.05.2008 22:00
paylasim icin tskler