irmikli Meyveli Pasta

Son güncelleme: 15.05.2008 17:12
  • noimage


    noimage



    Malzemeler

    Tabanı için

    1 litre süt

    10 yemek kaşığı şeker

    10 yemek kaşığı irmik

    1 paket kakaolu bisküvi


    Üstü için

    1 paket muzlu jöle

    1 adet muz

    1 adet şeftali


    Hazırlanışı

    Bisküvi hariç bütün taban malzemeleri sürekli karıştırılarak muhallebi kaynatılır.
    Bisküvi robottan geçirilerek ufalanır.
    Sudan geçirilmiş kelepçeli bir kalıba muhallebinin yarısı dökülür.
    Üstü ufalanmış bisküvilerle kaplanır.
    Kalan muhallebi ile bisküvilerin üstü örtülür.
    Muhallebi soğuyunca dilimlenen meyveler dizilir.
    Bu arada paketteki tarife göre jöle hazırlanır.
    Meyvelerin üzeri jöle ile kaplanır.
    Dondurulmak üzere dolaba kaldırılır.
    Jöle donduğunda kalıbın çemberi çıkartılıp servis edilir.
#09.05.2008 17:42 0 0 0
  • paylasim icin tskler
#11.05.2008 21:00 0 0 0
  • Çok nefis olur,eline saglık nerqishcigim.
#15.05.2008 17:12 0 0 0