Havuçlu - Kabaklı Börek

Son güncelleme: 23.05.2008 15:40
  • noimage



    noimage



    Malzemeler

    250 gram beyaz peynir

    3 adet yufka

    5 adet orta boy kabak

    3 adet orta boy havuç

    3 adet yumurta

    5 çorba kaşığı yoğurt

    1,5 su bardağı süt

    1 kahve fincanı sıvıyağ

    karabiber

    tuz

    Kırmızıbiber


    Hazırlanışı

    Havuç ve kabaklar rendelenir.

    Kabakların suyu bastırılarak sıkılır.

    Beyaz peynir ezilip rendelenen sebzelere karıştırılır.

    Sebzelere bir kaşık yoğurt ve baharatlar ilave edilip iyice karıştırılır.

    Süt, dört kaşık yoğurt, yumurtalar ve sıvıyağ iyice çırpılır.

    Birinci yufka yağlanmış tepsiye yayılıp sütlü harç ile ıslatılır. Üzerine ikinci yufakanın yarısı serilip yine ıslatılır. Sebzeli harç bolca yufkaların üzerine konulur.

    İkinci yufkanın yarısı serilip ıslatıldıktan sonra üzerine harç konulur.
    Üçüncü yufkanın da yarısı serilip ısalatıldıktan sonra kalan harç konulur.
    Yufkanın kalan yarısı ve en alta serilen yufkanın sarkan kenarları ile böreğin üzeri kapatılıp 1 saat dolapta ya da serin yerde bekletilir.

    250 dereceye ısıtılmış fırına vermeden önce kesilip, üzerine çörekotu serpilir.
    Üzeri kızarana kadar pişirilir.
#12.05.2008 10:49 0 0 0
  • Ellerine saglik nergish.
#12.05.2008 16:13 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler nerqish,eline saglık.
#16.05.2008 12:35 0 0 0
  • eline sağlık nerqish
#23.05.2008 15:40 0 0 0