Malzemeler

250 gram beyaz peynir

3 adet yufka

5 adet orta boy kabak

3 adet orta boy havuç

3 adet yumurta

5 çorba kaşığı yoğurt

1,5 su bardağı süt

1 kahve fincanı sıvıyağ

karabiber

tuz

Kırmızıbiber


Hazırlanışı

Havuç ve kabaklar rendelenir.

Kabakların suyu bastırılarak sıkılır.

Beyaz peynir ezilip rendelenen sebzelere karıştırılır.

Sebzelere bir kaşık yoğurt ve baharatlar ilave edilip iyice karıştırılır.

Süt, dört kaşık yoğurt, yumurtalar ve sıvıyağ iyice çırpılır.

Birinci yufka yağlanmış tepsiye yayılıp sütlü harç ile ıslatılır. Üzerine ikinci yufakanın yarısı serilip yine ıslatılır. Sebzeli harç bolca yufkaların üzerine konulur.

İkinci yufkanın yarısı serilip ıslatıldıktan sonra üzerine harç konulur.
Üçüncü yufkanın da yarısı serilip ısalatıldıktan sonra kalan harç konulur.
Yufkanın kalan yarısı ve en alta serilen yufkanın sarkan kenarları ile böreğin üzeri kapatılıp 1 saat dolapta ya da serin yerde bekletilir.

250 dereceye ısıtılmış fırına vermeden önce kesilip, üzerine çörekotu serpilir.
Üzeri kızarana kadar pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1113
favori
like
share
HATİC€ Tarih: 23.05.2008 16:40
eline sağlık nerqish
SU-PERISI Tarih: 16.05.2008 13:35
Tarif için teşekkürler nerqish,eline saglık.
COCO Tarih: 12.05.2008 17:13
Ellerine saglik nergish.