Yalancı Ekmek Kadayıfı

Son güncelleme: 20.05.2008 14:11
  • noimage



    İçindekiler

    Tabanı için

    10 adet tuzsuz etimek

    2 su bardağı su

    15 yemek kaşığı şeker


    Muhallebisi için

    1 litre süt

    7 yemek kaşığı irmik

    1 paket vanilya

    Üstü için

    2 su bardağı süt

    2 paket krem şanti

    hindistan cevizi


    Hazırlanışı

    Etimekler kare veya dikdörten bir tepsiye dizilir.

    Şeker ve su koyu kıvam alana kadar kaynatılır. Şerbet etimeklerin üzerine dökülüp ağzı bir kapakla kapatılıp şerbeti çekmesi sağlanır.

    Bu sırada bir tencerede süt, vanilya ve irmik sürekli karıştırılarak muhallebi pişirilip soğutulur.

    Pişirilen krema etimeklerin üzerine dökülüp düzelitilir.

    Soğuk süt ile krem şantiler çırpılır. Muhallebinin üzerine kremşanti yayılır.
    Servis yapılmadan önce bzdolabında iyice soğutulur.

    Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.
#12.05.2008 10:53 0 0 0
#12.05.2008 16:17 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler nerqish.Eline saglık.
#15.05.2008 16:52 0 0 0
  • elıne sağlık
#16.05.2008 16:56 0 0 0
  • EN sevdiğim tatlılardan biri bunu mutlak yaptıracağım anneme çok sağolsun teşekkürler..
#16.05.2008 17:45 0 0 0
  • tesekkürler
#20.05.2008 14:11 0 0 0