İçindekiler

[COLOR=gold]Tabanı için

10 adet tuzsuz etimek

2 su bardağı su

15 yemek kaşığı şeker


[COLOR=gold]Muhallebisi için

1 litre süt

7 yemek kaşığı irmik

1 paket vanilya

[COLOR=gold]Üstü için

2 su bardağı süt

2 paket krem şanti

hindistan cevizi


Hazırlanışı

Etimekler kare veya dikdörten bir tepsiye dizilir.

Şeker ve su koyu kıvam alana kadar kaynatılır. Şerbet etimeklerin üzerine dökülüp ağzı bir kapakla kapatılıp şerbeti çekmesi sağlanır.

Bu sırada bir tencerede süt, vanilya ve irmik sürekli karıştırılarak muhallebi pişirilip soğutulur.

Pişirilen krema etimeklerin üzerine dökülüp düzelitilir.

Soğuk süt ile krem şantiler çırpılır. Muhallebinin üzerine kremşanti yayılır.
Servis yapılmadan önce bzdolabında iyice soğutulur.

Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 533
favori
like
share
karakartalvolkan84 Tarih: 20.05.2008 15:11
tesekkürler
Dj_Esense_66 Tarih: 16.05.2008 17:56
elıne sağlık
SU-PERISI Tarih: 15.05.2008 17:52
Tarif için teşekkürler nerqish.Eline saglık.
COCO Tarih: 12.05.2008 17:17