Malzemeler:

yarım litreden biraz fazla süt
125gr tereyağı
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde)
1,5 veya 2 su bardağı toz şeker


Hazırlanması:

Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın. 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin.

Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Geriye kalana kekunu ekleyin. İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. 175C fırında pişirin.
Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin.

Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 517
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 15.05.2008 18:17
Bende yaparım güzel bir tarif,eline saglık.
ChE Tarih: 13.05.2008 12:49
zamanında bir dizi ismi vardu kunta kinte diye:21:
Natalia Tarih: 13.05.2008 10:03
Browni tarifine benziyor.Görüntüsü çok güzel.
Yabangülüm Tarih: 12.05.2008 14:06
Teşekkürler güzel paylaşım ben arada yaparım mersi
COCO Tarih: 12.05.2008 14:01
Giz sakin bu neger kuchen olmasin.