Malzemeler:
* 1 it süt (kaynar)
* 1,5 su bardağı şeker
* 3 yumurta
* 1 çorba kaşığı patates nişastası
* Limon kabuğu rendesi
* Vanilya(1 paket)
Yapılışı:
VANlLYALI DONDURMA:
(Fındıklı,Fıstıklı,Kokteyl meyveli)
YAPILIŞI :
1— Bakır bir tencereye yumurta,şeker,nişasta, limon kabuğa rendesi konup süt katarak ezilir. Sonra kaynar sütün tamamı ilâve edilip karıştırarak pişirilir.(Çok kaynatılmaz,kesilir.)
2— Karıştırarak soğutulur,vanilya konur.Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur.(Ara sıra karıştırarak buzlaşması önlenmelidir.)
NOT :
Vanilyalı dondurmaya kavrulmuş ve dövülmüş fındık, iç yeşil fıstık,küçük doğranmış meyve şekerlemesi konarak lezzeti ve görünümü değiştirebilir.
Malzeme:
2 adet yumurta sarısı,
2 çorba kaşığı pudra şekeri,
2 çay kaşığı vanilya,
4 adet yumurta akı,
1 su bardağı krem şanti,
Tarif:
Yumurta sarısı ile pudra şekerini karıştırıp, çırpın. Krem şantiyi tarifine uygun olarak sertleşinceye kadar çırpın. Yumurta sarısı ile krem şantiyi karıştırın. Vanilyayı ilave edin. Yumurta akını mikserle kar haline gelinceye kadar çırptıktan sonra yumurta sarısına fazla karıştırmadan ilave edin. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Buzdolabının derin dondurucu bölümüne koyup arada sırada tahta bir kaşıkla karıştırarak 3-4 saat bekletin. Dondurmayı kakao veya kahveli yapmak isterseniz,vanilya yerine 2 corba kaşığı neskafe ya da kakao koyun.