Acem Kebabı

Son güncelleme: 16.05.2008 12:55
  • Malzemeler
    500gr kuzu kemiği
    1kg kuşbaşı et
    1fincan nohut
    1fincan kuru bakla
    2adet soğan
    1adet domates
    3bardak sıcak su
    ½ limon
    tuz

    Yemek Tarifi
    Nohut ve baklayı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın ve süzün. Toprak kap içine kemik, et, soğan, bakla, nohut, 1bardak su ve az tuz katarak harlı ateşe oturtun, kaynayınca altını kısın kapağı kapalı şekilde 1saat pişirin. Üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız. Zamanı dolunca kabuksuz doğranmış domates, limon suyu ve 2bardak suyu katıp tekrar kaynatın. Yemek pişince eti, kemiği ve bakliyatı ayrı kaplara koyun. Suyunu da ayırın. Ayırdığınız bakliyatı makineden geçirerek püre yapın. Servis tabağına püreyi yayın; üzerine ve çevresine de etleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin.
#14.05.2008 09:20 0 0 0
  • Eline saglık Nerqish.
#16.05.2008 12:55 0 0 0