İçindekiler (2 kişilik)

4 adet enginar

12 adet kuşkonmaz

8-10 adet arpacık soğan

1 adet limon

1 tatlı kaşığı şeker

tuz

zeytinyağı


Hazırlanışı

Soğanlar soyulup zeytinyağında kavrulur.
enginarlar tencereye tek sıra olacak şekilde yerleştirilir.
Üzerine koşkonmazlar yerleştirilir.
Tuz ve şeker serpilir.
Limonun suyu enginarların üzerine gelecek şekilde gezdirilir.
Enginarların hizzasına gelene kadar su ilave edilip en kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık yarım saat ağzı kapalı şekilde pişirilir.
Tencerede soğutulduktan sonra servis tabağına alınıp ikram edilir.


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 384
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 15.05.2008 18:26
Enginarı çok severim,eline saglık Nerqish.