İçindekiler

500 gram ıspanak

100 gram mantar

1 adet soğan

sıvı yağ

Beşamel sos için

1,5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı un

500 gram kaşar peynir

Hazırlanışı

Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir.

Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır. Haşlanan ıspanaklar hemen soğuk suya konulur.

Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur.

Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir.

Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir. Kavrulmuş mantar ve soğanlar üzerine dökülür.

En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1044
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 15.05.2008 18:23
Eline emegine saglık.