Malzemeler:

3 su bardağı un
500 ml ılık süt
50 gr. tereyağı
100 gr iri dövülmüş ceviz
1 adet çırpılmış yumurta

Şerbeti:

600 gr toz şeker
3,5 su bardağı su

Yapılışı:

Una ılık sütü karıştırarak katın. Pütürlü kalmaması için gerekirse süzün.
Tereyağını ilave edin. Karıştırmaya devam ederek kısık ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirip soğutun. Hamura ceviz ve yumurtayı katıp yoğurun. Yağlanmış fırın tepsisine 1 cm kalınlığında yayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurun üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak şerbetten 150 ml. ayırın, kalanı sıcak hamurun üzerinde gezdirin. Tatlı ılıınca ve şerbetini çekince ayırdığınız şerbeti tatlın üzerinde gezdirin, en az 1 saat dinlendirip servis yapın.

Şerbeti:

Şekere su katıp eritin. Orta hararetli ateşte kaynama noktasına geldikten sonra 10 dk. daha pişirin ve sıcak tutun.



Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 373
favori
like
share
beraat Tarih: 12.08.2008 12:26
emegine saglik sagol guzel
by_KaRizMa Tarih: 19.05.2008 21:45
emegine saglik sagol guzel
reyhanliataturkioo Tarih: 19.05.2008 20:46
Elinize Sağlık Çok Güzel Olmuş
COCO Tarih: 18.05.2008 21:20
Tesekkürler.
Dj_Esense_66 Tarih: 16.05.2008 16:43
paylaşımın için saol