Pirinçli Semizotu

Son güncelleme: 31.07.2008 13:09
  • Malzeme:
    1 demet. Yıkanmış elle ayıklanıp bölünmüş semizotu
    ¼ su bardağı pirinç (50gr.) 2 adet. Soyulmuş doğranmış domates
    ½ adet ince doğranmış kuru soğan
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 bardak su (sıcak tavsiye edilir)
    1 çay kaşığı tuz
    ½ çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı şeker

    Yapılışı:

    Zeytinyağını tencereye koyup orta ateşte ısıtalım, ince doğranmış soğanı hafifçe kavuralım, semizotunu, domatesimizi ve diğer tüm malzemeyi de içine katarak 1 bardak sıcak suyu ilave edelim. Hafif ateşe alarak 15 dakika kadar pişirip ocaktan alalım. Not: Pirinci önceden ıslatırsak pişme süresi azalacaktır, bu sayede semizotu çok pişmeyecek ve hem lezzeti hem de daha sağlıklı olacaktır. Sıcak su kullanmamızın amacı da aynıdır. Süreyi azaltmak ve semizotunun lezzetini korumak. Soğanları kavurmadan da çok iyi sonuç elde edebiliriz. Garnitür ise elbette ki yoğurt Afiyet olsun Sevgi ve lezzetle kalın
#16.05.2008 12:42 0 0 0
  • seker ilave edildigini bilmiyordum cok severim bu yemegi emegine saglik canim
#20.05.2008 21:37 0 0 0
  • guzel bir yemege benziyor
#29.07.2008 01:37 0 0 0
  • guzel bir yemek
#29.07.2008 01:39 0 0 0
  • ELİNE SAĞLIK
#31.07.2008 13:09 0 0 0