Malzemeler:

2 adet lavaş ekmeği
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı somak
250 gr. sotelik doğranmış kuşbaşı et
1 kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Yapılışı:

Tencereye yağ koyup ısıttıktan sonra etleri ilave edin ve kavurun.
Etler suyunu bırakıp tekrar çekince 1 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun. Yıkayıp sıktıktan sonra içine küçük doğranmış domates, maydonoz, sumak ve kırmızı biber koyup harmanlayın.

Lavaş ekmeğini ikiye bölün. Bir kenarına pişirdiğiniz eti ve üzerine de soğanlı harcı koyun. Rulo şeklinde sarıp ayranla servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2064
favori
like
share
hhadise Tarih: 10.10.2009 07:27
ellerine sağlık
eskitoprak Tarih: 16.05.2008 15:47
cok severim ama mersin haricinde her yerde yedim bir orada yemek kismet olmadi nedense