İçindekiler

4 adet yufka

200 gram dil peyniri

3 adet yumurta

1,5 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

çörekotu

susam


Hazırlanışı

Yumurta, süt ve sıvıyağ iyice çırpılır.

İlk yufka tepsiye kenarları dışarı taşacak şekilde yayılır.İçerisine sütlü karışımdan sürülür.

İkinci ve üçüncü yufka el ile didiklenerek ilk yufkanın üzerine atılıp aralarına sos dökülür.

El ile uzunlamasına liflerine ayrılan dil peyniri yufkanın üzerine serpilir.

Sütlü karışım ile ıslatılıp, üzeri didiklenen yufkalarla kapatılır.
İlk yufkanın kenarları içeri toplanır.

Börek dilimlenip kalan sos üzerine dökülür.

Buzdolabında 1-2 saat dinlendirildikten sonra çörekotu ve susam serpilip 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 447
favori
like
share
HATİC€ Tarih: 23.05.2008 16:39
tşk nerqish