2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Sistemimiz 4-3-3 Kalecimiz Volkan

Son güncelleme: 19.05.2008 09:21
  • "Sistemimiz 4-3-3... Kalecimiz Volkan..."

    EURO 2008'de sistemimiz 4-3-3, kalecimiz ise Volkan Demirel olacak !.. HaberTürk TV'deki "Basın Kulübü" programına konuk olan Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, çarpıcı açıklamalar yaptı. EURO 2008'de 4-3-3 sistemiyle mücadele edeceğimizi açıklayan Terim, kalede ise 1. tercihin Volkan olacağını dile getirdi. Terim, maaşıyla ilgili eleştirilere de yanıt verdi.
    noimage
    Fatih Terim, Milli Takımımızın EURO 2008'de 4-3-3 sistemiyle oynayacağını açıkladı.. "Şimdi açık olarak; biz 4-3-3 oynayacağız. Ama oyun içerisinde de değişebiliriz." diyen Terim, elindeki kadronun buna uygun olduğunu ifade etti.

    Terim sözlerini şöyle sürdürdü: "İspanya'da en çok gol atan kim? Nihat. Almasam herhalde baya sorulurdu. Halil devamlı oynuyor Schalke'de O'nu da almasan baya sorulurdu herhalde. Semih Türkiye'nin en fazla gol atan oyuncusu. Gökdeniz zaten her zaman bizim için olmuş ve gollerini de atıyor. Ben burada bir tek Mevlüt'ü değişik bir isim olarak görüyorum. O'nun da güzel oyununu izliyoruz ve gollerini de atıyor. Hem güçlü hem çabuk. Yaşı küçük olabilir; 21-22 yaşında ama istiyorum ki, bizimle olsun. Daha Tuncay'ı falan da saymadım. Yani bizim kendi içerimizde de maça başkasını almadan değiştirebileceğimiz adamlarımı da var."

    Terim, EURO 2008'de kalede ilk tercihinin Volkan olacağını da açıkladı. "Üç kalecimiz de bugün milli takımlarda oynamış. Çok tecrübeli bir Rüştü var. Ayağının da en iyi durumda olduğunu düşünüyorum. En kritik zamanlarda görev almış olan Volkan'ın da çok iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Ve Tolga da fiziğiyle ve duruşuyla bizi çok iyi taşır." diyen Fatih Terim, tüm bunların ardından açık ve net bir şekilde konuştu: "Birinci kalecimiz Volkan."

    Volkan için "Çalıştığı ve ayağını düzelttiği zaman ilk tercih Volkan." diyen Terim, maaşıyla ilgili TBMM'de konuşma yapan milletvekillerine şöyle cevap verdi:

    "Bildiğiniz gibi Federasyon özerk ve kazandığı paradan maaş dağıtıyor. Ben devletten maaş almıyorum ama O alıyor. Benim Ankara'da milletvekili evim yok. Kendi evim var. Öyle bakınca herhalde gündemde bir şey vardı diyorum. Gerçi CHP'den gereken cevap verildi sağ olsunlar. Ama bir Milli Takım Teknik Direktörü'nün maaşının gündeme gelmesi abesle iştigaldir. Ben de bu aldığımın iki mislini kaybettiğimi her sene söyledim. İlk 6 senemde ve bu üçüncü senemde hiçbir yönetim kurulunda hiçbir para talep etmedim. Tazminat sıfırdır. Kendilerine bırakmışımdır."

    Fatih Terim, 2006 Dünya Kupası finallerine gidemediğimiz için eleme maçlarında kendisen verilen tüm primleri federasyona iade ettiğini de açıkladı. "Gidemediğimiz Dünya Kupası'nın primlerini ben iade etmişimdir. Bu turnuvada primleri dağıtan ben olmama rağmen eğer gidemezsek de almayacağımı söylemişimdir." diyen Terim ardından eleştirilerini şöyle sürdürdü:

    "Ben mecliste bazı insanları ciddi zannediyorum. Onlar da zannediyor ki biz konuşamayacağız, cevap veremeyeceğiz. Bir çoğu da öyle, yerini hak etmiş. Bu konuda açık yürekli olmak lazım. Cesaretli olmak lazım. Ben bir programda gereksizdi ama söyledim. Ben onlardan fazla almış olabilirim. Hadi hepimiz feragat edelim. Futboldan birçok insan nemalanacak, 40 senesini vermiş daha önce hiç böyle bir rakama imza atmamış olan Fatih Terim en azına imza atacak ve bu da meclisin gündemine gelecek. Ben bazılarını tenzih ediyorum ama onlardan 550 tane var benden bir tane. Ben isterim ki ülkenin başka meselelerim ile daha rahat uğraşsınlar. İnsanın dağarcığı az olunca böyle oluyor. Çoğuna da cevap vermiyorum. Siz sordunuz ben de söylüyorum. Paramı da ben belirlemedim. Ama benim fiyatımı belirleyeceğimi yakın zamanda göreceksiniz."
#19.05.2008 09:21 0 0 0