Malzeme:

3 adet patates
250 gr.taze fasulye
1.5 kahve fincanı zeytin yağı
1 kahve fincanı limon suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tozşeker
5-6 dal maydanoz
1 su bardağı tahin

Hazırlama:

Kaynayan bol suya patatesleri kabukları ile birlikte atıp yumuşayana kadar haşlayın fasulyeleri 3-4 cm boyunda kırın kaynayan az tuzlu bol suya atıp istenilen sertlikte haşlayın süzün ve soğumaya bırakın zeytinyağı , limon suyu karabiber ve şekeri ufak bir kavanoza özleşene kadar çalkalayın.Patatesleri soğutmadan soyun
Çukur bir kapta kaşık yardımıyla iri iri kırıklayın çalkaladığınız zeytinyağı karışımının yarısını üzerine dokup karıştırın soğuyan fasulyeleri katın kalan zeytinyağlı karışımını 1 su bardağı tahin ile çırpıp üzerine dökün ve harmanlayın maydanozla süsleyerek servis yapınız

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 396
favori
like
share
eskitoprak Tarih: 21.05.2008 11:47
sagolasin abla
Nerqish Tarih: 20.05.2008 22:35
[COLOR="SlateGray"]icinde hardal varsa her salata cok guzeldir emegine saglik SU_PERISI