Malzeme:

Tavuk göğsü için:
5 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket (5 gr) şekerli vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 litre süt

Tepsiye serpmek için:
3 yemek kaşığı hindistan cevizi

Tavuk göğsünün üzerine serpmek için:
3,5 yemek kaşığı hindistan cevizi

Hazırlama:

1. 5 yemek kaşığı unu, 8 yemek kaşığı toz şekeri, 1 paket vanilyayı, 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 litre sütü derin bir tencerede karıştırın.
2. Tencereyi orta hararetli bir ocağa yerleştirin.
3. Karışımı topaklanmaması için çırpma teli ile devamlı karıştırarak pişirin, muhallebi kıvamına gelince (20-25 dakika sonra) altını kapatın.
4. Dikdörtgen bir çay tepsisinin üzerine her tarafına dağılacak şekilde 3 yemek kaşığı hindistan cevizini serpin.
5. Tavuk göğsünü tepsiyi kaplayacak biçimde hindistan cevizlerinin üzerine boşaltın.
6. Tepsiyi buzdolabına koyup tavuk göğsünün tamamen soğumasını sağlayın. (1-1,5 saat). Tamamen soğutmazsanız rulo yaparken dağılmasına neden olabilirsiniz.
7. Soğuduktan sonra kenarlarını kesip düzgün bir dikdörtgen elde edin. Dikdörtgenin üzerine 3,5 yemek kaşığı hindistan cevizini serpin ve geniş aralıklarla rulo şeklinde sarın. Annem sonradan kendisinin tavuk göğsünü dikdörtgenlere böldüğünü ondan sonra ufak ufak rulolara sardığını söyledi. Böyle yapınca daha düzgün olurlar herhalde.

Not: Hindistan cevizi yoksa aynı tarifi normal ceviz ile de deneyebilirsiniz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1256
favori
like
share
CA-CHALLENGE Tarih: 10.07.2008 19:02
paylaşımın için teşekkürler
by_cyber Tarih: 07.07.2008 13:58
paylaşım için tşklr
düldüldüldül Tarih: 28.06.2008 18:33
saolasın eline saglık
ölümlü Tarih: 28.06.2008 11:43
tşklreeerrr saol kardeş..
steul Tarih: 25.06.2008 01:40
süper
Nerqish Tarih: 21.05.2008 09:54
[COLOR="SlateGray"]deniycem canim gercekten ismindenmidir nedir hic yemedim daha :72:
SU-PERISI Tarih: 20.05.2008 23:16
[QUOTE=Nerqish;2661501]:72:

[COLOR="SlateGray"]Ya varya ben bu tatliyi yemedim hic yememde belki gulceksiniz ama icinde tavuk var tatli yumurta ve tavuk kokar saniyorum:72:
emegine saglik canim
Tavuk nerde nerqish korkma isminin kokusu tatlıya gecmez çok nefis olur istersen bidene.
nesliii Tarih: 20.05.2008 23:04
en sevdiğim tatlıdır eline sağlık ve teşekkürler
Nerqish Tarih: 20.05.2008 22:34
[QUOTE=yusufsahin;2661008]emegine saglik sagol
bugun zaten tavuk var menude sanstan

:72:

[COLOR="SlateGray"]Ya varya ben bu tatliyi yemedim hic yememde belki gulceksiniz ama icinde tavuk var tatli yumurta ve tavuk kokar saniyorum:72:
emegine saglik canim