Candık

Son güncelleme: 23.05.2008 15:39
  • noimage


    Hamuru için:

    3 su bardagi un
    1 su bardağı ılık süt
    1 tatlı kaşığı kuru maya
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı



    İç malzemesi için

    ½ kg kıyma (kuşbaşılı-kaşarlı-sucuklu-karışıkta yapılıyor)
    2 küçük küçük doğranmış domates
    2 küçük küçük doğranmış biber
    İnce kıyılmış maydanoz
    Kırmızı ve karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    1 büyük rendelenmiş soğan
    ½ cay bardağı kadar su


    Derin bir kapta ılık süt, maya ve şeker iyice maya eriyene dek karıştır ve 10 dakika kadar beklett. Maya kabarmaya başladıktan sonra iyice yoğurun..Güzelce yoğurduktan sonra kabarması için üstüne nemli bir bez ortulup ½ saat kadar bekletin. Hamur mayalanırken kıymalı harcı hazırlamak için domates, biber, kıyma soğan, maydanoz ve tuz karabiber, kırmızı biber üçlüsünü de ekleyin. Kıymanın içine yavas yavas ½ cay bardağı suyu ilave ederek, kıymaya iyice yedirin..


    Kabaran hamurdan limon büyüklüğünde hamurlar kopartılıp, merdane ve un yardımıyla hamurlar açın, üstlerine kıymalı harçtan koyarak yağlanmış tepside üstleri kızarana kadar pişirin ve fırından çıkar çıkmaz da, kenarlarına fırça ile zeytinyağı sürün..
#21.05.2008 10:30 0 0 0
  • tşk nerqish
#23.05.2008 15:39 0 0 0