Domates Salcali Ekmek:
Domates salcasini, kekik, sizma zeytinyag ve pul biber ile karisitin, taze ekmegin uzerine surun.

Sizma Zeytinyagli Ekmek:
Yayvan bir tabaga sizma zeytinyagini dokun, uzerine kekik, kirmizi biber, karabiber serpin. Taze Turk ekmeginin bir tarafini bandirin, afiyet olsun.....

Beyaz Peynirli Ekmek:
Kucuk bir tabak icinde, ufalanmis beyaz peynir, kucuk dogranmis maydanoz, kirmizi biber ve sizma seytinyagini karisitirin. Ekmek dilimin uzerine surun, tepsiye yerlestirin. Firinin izgarasinda, ekmegin kenarlarinin rengi donene kadar birkac dakika pisirin.

Yumurtali Ekmek:
Bir dilim ekmegin ortasini yuvarlak bir sekilde cikarin. Kucuk bir tavaya 1 yk sizma zeytinyag koyun, uzerine ekmek dilimini yerlestirin. Ortadaki bosluga yumurtayi kirin. Uzerine kapak kapatin, kisik ateste yumurtanin beyazi pisene kadar pisirin. Fazla pisirmeyin, yumurtanin sarisi rafadan olmali.

Zeytin Ezmeli Ekmek:
Taze ekmek diliminin uzerine zeytin ezmesi surun, uzerine kekik ve pul biber serpin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5426
favori
like
share
GS2004 Tarih: 23.05.2008 11:06
memleketimde Domates Salcali Ekmek cok yedim paylasim icin tesekkürler yenge
SU-PERISI Tarih: 22.05.2008 00:12
Tarifler için saol Nerqish,eline saglık.
NaZ Tarih: 21.05.2008 11:46
ellerine saglik abla