Malzemeler:

*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*2 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*50 gr badem Şerbeti İçin
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım tatlı kaşığı limon suyu

*Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu,şekeri,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım.Hamuru margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım,üzerini düzeltelim.Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk bekletip şerbetini emmesini sağlıyalım.

*Şerbeti İçin

Şekeri,suyu,limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 10465
favori
like
share
ceer Tarih: 06.06.2008 14:03
İZMİR'İN HERŞEYİ GÜZELDİR SİZCE?
SU-PERISI Tarih: 23.05.2008 18:24
Tarif için teşekkürler Nerqish,eline saglık.