Malzemeler:

1 çorba kasesi pirinç
100 gr et
1 adet kuru soğan
1 adet yufka 1 havuç
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber

Et tencerede yağ ile kavrulur.

Kuru soğan doğranır, kavurnaya devam edilir.

En son küçük doğranmış havuç ve pilava yetecek kadar suyu ilave edeilir.

Kapağını kapatıp pişirmeye bırakılır.

Etler pişince pirinci yıkayıp süzülüp etlere ilave edilir.

tuzunu karabiberini ilave edip,suyu kontrol edilerek pişirilir.



Bir kek kalıbını vaya fırın tepsisini yağlayp yufka serilir.

Pilav içine boşaltılıp düzeltilir.

Kenarından sarkan yufka pilavın üzerine kapatılır.

180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.



AFİYET OLSUN...

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 414
favori
like
share
refik Tarih: 22.05.2008 17:50
ellerine sağlık güzel bir tarife benziyor
SU-PERISI Tarih: 22.05.2008 17:12
Çok güzel olur, eline saglık Nerqishcigim.