Türkiye Rallisi için son hazırlıklar

Son güncelleme: 24.05.2008 09:43
  • Türkiye Rallisi için son hazırlıklar
    Dünyada en çok izlenen otomobil sporu organizasyonlarından WRC Dünya Ralli Şampiyonası'nın 8'inci ayağı olan Türkiye Rallisi için son hazırlıklar yapılıyor. 12 Haziran tarihinde Akdeniz Üniversitesi'ndeki özel seyirci etabıyla başlayacak şampiyonayı 400 yerli ve yabancı medya mensubu takip edecek.
    noimage
    Dünya üzerinde 700 milyon fanatik izleyicisi olan WRC Dünya Ralli Şampiyonası'nın 8'inci etabı olan Türkiye Rallisi için geri sayım başladı. 12- 15 Haziran'da Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenecek şampiyona ile ilgili son hazırlıkları yürüten Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) etaplardaki son kontrolleri yapmak üzere Kemer'e geldi.

    Kayıtların sona erdiği yarışmaya 76 pilotun katılacağını söyleyen TOSFED Başkanı Metin Çeker, basın akreditasyonlarının da tamamlandığı şampiyonayı yurt içinden ve yurt dışından 400 basın mensubunun takip edeceğini dile getirdi. Bu yıl canlı yayın konusunda D Smart'la anlaşmaya varıldığını da belirten Çeker, yarışmanın özellikle 12 Haziran tarihinde Akdeniz Üniversitesi'ndeki özel seyirci etabından başlayacağını, bu organizasyonun da D Smart'tan canlı olarak izlenebileceğini söyledi.

    Bu yıl markaların Kemer'deki servis alanına erken geleceğini dile getiren Çeker, "1- 3 Haziran'da Yunanistan'da gerçekleştirilecek olan etabın ardından iki ülkenin komşu olması nedeni ile markalar bu rallinin hemen ardından Türkiye'ye gelerek 15 gün boyunca servis alanında konuşlanacak. Bu da ilçeye turizm adına da bir hareketlilik sağlayacaktır" dedi.

    Geçen yıl şampiyona takviminden çıkarılan ve 2 yılda bir WRC Dünya Ralli Şampiyonası takvimine dahil olacağı açıklanan Türkiye Rallisi 2007'de verilen aranın ardından yeniden dönmüş olacak.
#24.05.2008 09:43 0 0 0