MALZEMELER
1 kg toz şeker
6 adet portakal
2.5 su bardağı su
4 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Portakalı bol suda iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Ufak ufak doğrayıp, çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun. Üzerine toz şekeri dökün, macun kıv¤¤¤¤¤ gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin. Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin. Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 2.5 su bardağı su katıp, iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün. Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 451
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 22:01
Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkür ederim...
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:29
paylaşım için çok thanks....
Nerqish Tarih: 27.05.2008 11:49
[COLOR="SlateGray"]Eline emegine saglik canim