malzemeler.

3 adet yufka
- 3 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 4 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı tuzot
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 kahve fincanı tahin
2 su bardağı sıvı yağ
yapılışı.

Patlıcanları alacalı soyup minik zar şeklinde doğrayın. Soğanı ve biberleri ince kıyın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağda önce soğanları sırasıyla patlıcan, sivri biber ve domatesleri katıp kavurun. Tuzot, kırmızı pul biber, tahini ekleyin. Yufkaları 3 parmak eninde şeritler halinde kesin. Uç kısmına yeteri kadar harç koyup muska şeklinde sarıp ucunu suya batırıp yapıştırın. Kızgın yağda her iki tarafını kızartıp servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 471
favori
like
share
COCO Tarih: 02.06.2008 21:00
Tesekkürler.