Uefa Euro 2008 İşte Terim'in 7 ßankosu

Son güncelleme: 24.05.2008 16:24
  • İşte Terim'in 7 bankosu!
    Haziran ayındaki Avrupa Futbol Şampiyonası için geri sayım devam ederken, Ay-Yıldızlı futbolcuları ilk 11 heyecanı sardı.

    Teknik Direktör Fatih Terim, zorlu yarışa Almanya'da kamp yaparak hazırlanan milli takımın ilk 11'ine 7 ismi banko yazdı. Fatih Terim'in ilk banko ismi daha önce de açıkladığı gibi kaleci Rüştü olacak.

    Tecrübeli hocanın defansta ne yapacağı da aşağı yukarı belli. Hakan Balta formayı kaparken, omuzu ile ilgili problemi büyük ölçüde aşan Gökhan Zan da ismini bankolar arasına yazdırdı. Yeni sakatlıktan çıkan Servet'in durumu ise şampiyona başlayınca netlik kazanacak.

    GOL SİLAHI NİHAT

    Teknik Direktör Fatih Terim, sağ bekte ise henüz kararını vermedi. Hücum futbol karakterini artık benimsediklerini açıklayan mill takımın teknik patronu, orta sahada olmazsa olmazları sahaya sürecek. Terim'in bu mevkideki en büyük kozları Hamit Altıntop, Mehmet Aurelio ve Emre Belözoğlu olacak. Fatih Terim'in forvetteki banko silahı ise geçen sezon İspanya'da fırtınalar estiren Nihat Kahveci.

    TAKIM İÇİNDE YARIŞ

    ALMANYA kampına katılan 27 futbolcu arasında öyle isimler var ki, banko denmese de her an kadroda yer alabilecek performansa sahip. Bunlardan Tuncay Şanlı ile Arda Turan arasında Teknik Direktör Fatih Terim tercih yapacak. Sağ kanatta ise Kazım, Slovakya maçında sergilediği performansla bir adım öne geçti. Kazım'ın alternatifi ise Gökdeniz Karadeniz. (A) Milli Takım aday kadrosuna girerek Almanya kampına katılan 27 oyuncu da salı gününü beklemeye başladı. Millilerimiz Terim'in salı günü açıklayacağı 4 kişiden biri olmamak için vargüçleriyle çalışıyor.

    1- Sahadaki 11 oyuncu da iki kişilik oynayacak. Eğer sahadaki oyuncu görevini yapmazsa, rakip bizden bir fazla olur. 3 kişi koşmazsa biz 8 kişi rakip ise 14 kişi olur.

    2- Takım olarak hücum yapıp, takım olarak defans yapacağız.

    3- Özellikle kanat oyuncuları hücuma kalktıkları anda önünde ya da arkasında olan arkadaşa destek olacak; kademeye girecek.

    4- Tecrübeli futbolcular, kendilerine göre uluslararası tecrübesi olmayan oyuncuları yalnız bırakmayacak. Özellikle hakemle olan diyaloglardan, saha içi davranışlarına kadar gerekirse ders verecekler.

    5- Telefon görüşmeleri hariç (belirli saatlerde) televizyon, internet gibi iletişim cihazlarından uzak kalınacak. 31 Mayıs'tan itibaren yasaklar daha da fazlalaştırılacak.

    FUTBOLCULARA 5 EMİR!

    Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını Almanya'da sürdüren milli takımda Teknik Direktör Fatih Terim, antrenman dozajını artırdı ve futbolculardan isteklerde bulundu. Milli takımda hücum futbolu karakterinin oturduğunu söyleyen Terim, sahaya çıkacak 11 oyuncunun da 2 kişilik performans sergilemesini istedi. Hem kampta, hem de maçlarda futbolcularda neler istediğini tek tek anlatan Teknik Direktör Fatih Terim, şampiyona başlaya kadar bu uygulamalara ciddiyetle riayet edilmesini istedi.

    HABER: Bahadır Çokişler / Akşam Gazetesi
    24.05.2008

    Kaynak : Akşam
#24.05.2008 16:22 0 0 0
  • DiSiPLiN oLMaDaN ßaŞaRı GeLMeZ TeRiM'iN 5 KuRaLıNı Da GaYeT DoĞRu ßuLuYoRuM..


    Teknik Direktör Fatih Terim, zorlu yarışa Almanya'da kamp yaparak hazırlanan milli takımın ilk 11'ine 7 ismi banko yazdı. Fatih Terim'in ilk banko ismi daha önce de açıkladığı gibi kaleci Rüştü olacak.

    aYRıCa ßuNa ÇoK SeViNDiM VoLKaN HiÇ GüVeN VeRMiYoR KaLeDe HeR aN HaTa YaPaCaK Gißi DuRuYoR..
#24.05.2008 16:24 0 0 0