Kene Resimleri

Son güncelleme: 28.05.2010 13:40
  • kene çeşitleri - kene ısırığı resimleri - kene fotoğrafları - kene türleri

    noimage




    noimage


    noimage





    noimage

    noimage
#25.05.2008 15:39 0 0 0
  • zararlarını da bizimle paylaşırsan daha faydalı olacak
#25.05.2008 16:13 0 0 0
  • Özellikleri

    Boy: 5 mm. (yeni kan emmiş dişi 1,2 cm)
    Renk: Koyu kızıl kahverengi.

    kırmızı kahverenginde yassı, oval bir parazittir. Kan emerek büyürler.keneler köpek dışında hayvanlarla insanlara da yapışıp kan emerler. Dışarıda keneler çimenlerde, çalılıklarda ve hayvan barınma yerlerinde bulunurlar ve buradan geçen hayvanlara yapışırlar. Hayvanlar vasıtası ile evlerin içine kadar gelirler. Ev içinde bir dişi çatlağa, yarığa yumurta bırakırsa bir kene hafta içerisinde yüzlercesi oluşur

    Davranışları

    Başta köpekler olmak üzere birçok diğer hayvan ve insan üzerinde yaşarlar. Köpeklerde, yetişkinleri kulak ve ayaklarda yaşarken, daha ufaklara sırt bölgesinde rastlanır. Doğada bitki ve otların üzerinde durup, oradan geçecek bir hayvanın üzerine atlarlar. Herhangi bir hayvan üzerinde girdikleri evlerde hızla çoğalırlar ve üzerinde beslenecek hayvan bulamazlarsa insanlara musallat olabilirler. Hiçbir şey yemeden sekiz aya kadar yaşayabilirler. İnsanlarda etkili çeşitli hastalıklar ve bakteriler taşıdıklarından, mücadele edilmeleri önem arz etmektedir.

    Yaşam Alanları

    Köpek ve diğer hayvanların bulunduğu, bitki örtüsü yoğun olan yerlerde yaşarlar. Üzerinde bulundukları hayvanın kanıyla beslendikten sonra, oradan ayrılarak kapı pencere kenarları ve süpürgeliklerde barınırlar.

    Mücadele İpuçları

    Kenelerin evin içinde ve dışında kontrolü zahmetlidir. Mücadelenin tekrarlanması gerekebilir. Bunun için profesyonel bir servise ihtiyaç duyulur.kısmi ve ferdi mücadele başarılı olmaz .İç ve dış alanda kenelerle mücadele oldukça zordur. Ancak birkaç uygulamadan sonra elimine edilebilirler. Kedi köpek türü ev hayvanlarının veteriner kontrolünden geçirilmesi ve problemle karşılaşıldığında Otaş gibi profesyonel bir firmadan hizmet alınması gereklidir.
#25.05.2008 17:17 0 0 0
  • Geçen orman kampında kasığımda bir cisim gördüm.Ben şeklinde ufacıktı .Daha sonra kene olduğunu anladım .Kopmak üzereydi.Kopunca büyüteç altındainceleyince durum ortaya çıktı.Keneydi.Fakat çok ufaktı ve kene olduğunu önce anlayamadım.G

    (yazının devamı)Daha sonra acil serviste gerekli işlemler ve tahlilleri yaptırdım.Veteriner Fakültesinde kene ile ilgili tahlili de yaptırdım.Belirttiklerine göre KKKA yapan bir tür olmadığı bana bildirildi.Fakat rutin tahliiler ve gözlemlere devam ediyorum Bugün tahminen 5 yada altıncı gün.Kene ile ilgili rapor kkka bağlantısı ihtimali vermese bile insan tedirgin oluyor.Kenelere dikkat edelim.Edelim de hep tedirgin ve önlem alarak mı diken üstünde mi olacağız.Doğal iklimleri florayı faunayı doğal olan binbir türlü güzellikleri ve tabiatın dengesini yapay olarak bozarsak(HEP BİRLİKTE) olacağı bu vb. durumlar.Başımıza taş yağarsa bile bilin ki tabiatı el ele ve hep birlikte tahrip etmeye çalıştığımızdandır.Karıncayı,kuşları,binbir türlü yararlı böceği,arıyı,bıldırcını..... vs. vs. vs...............yi yok edersek elbette başımızın belası da o derece çoğalır.ALLAH BİZLERİ KORUSUN.Aynı zamanda tabiat tahripçilerinden de tabiatı korusun...
#06.08.2008 17:23 0 0 0
  • Yozgat'a 30 bin kene kartıSAĞLIK Bakanlığı tarafından Yozgat'a kene çıkarmada kullanılmak üzere 30 bin 'kene kartı' gönderildi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda riskli bölgeler arasında yer alan kentte, kene kartlarının dağıtımına pazartesi günü başlanacak.

    Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, "Özellikle kırsal kesimde sağlık merkezlerine uzak olan kesimlerdeki vatandaşlarımızdan her haneye bir tane olacak şekilde kapı kapı dolaşıp kartları dağıtacağız" dedi.

    Dr. Mustafa Uyanık, kene kartı kullanmadaki amacın, yapışan kenenin bir an önce vücuttan uzaklaştırılması olduğunu söyledi. Dr. Uyanık, "KKKA hastalığında önemli etkenlerden biri doğru şekilde kenenin vücuttan en kısa sürede çıkarılmasıdır. Bu kartlardaki amaç da budur. Kart kullanılarak yapılan çıkarmalarda kene ile el teması olmadığı için risksiz ve doğru bir şekilde kenenin vücuttan uzaklaştırılması sağlanıyor. Kartı kullanıp keneyi çıkardıktan sonra vatandaşlarımızın takip edilmesi için sağlık kuruluşlarına gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

    Dr. Uyanık, kene kartlarının tek kullanımlık olmadığını dile getirdi. Dr. Uyanık, "Kene kartını kullandıktan sonra onda bir oranında çamaşır suyu ilave edilmiş su içerisinde birkaç dakika bekletip dezenfekte edip tekrar kullanılabilir. Kartları en kısa süre içerisinde vatandaşlarımıza ulaştıracağız" dedi.



    KAYNAK
#28.05.2010 11:55 0 0 0
  • KENE SON 5 AYDA 10 CAN ALDI2010 yılının ilk 5 ayında keneden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı sonucu 10 kişi hayatını kaybetti.

    Kelkit Vadisi başta olmak üzere 33 il kene riski taşırken, kene ısırması sonucu ölüm vakaları artış göstermeye başladı. 2010 yılının ilk 5 aylık döneminde Çorum'da 3, Samsun'da 2, Tokat'ta 2, Yozgat'ta 1 kişi KKKA hastalığı nedeniyle hayatını kaybederken, son bir gün içinde ise Sivas ve Karabük'ten üzücü haber geldi.

    Sivas'ın Gemerek İlçesi'nde 1 kişi, Karabük'ün Eflani İlçesi'nde de 1 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu KKKA hastalığından hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a çıktı. Son 7.5 yılda ise KKKA hastalığından 228 kişi öldü.


    KAYNAK
#28.05.2010 11:58 0 0 0
  • Sivas'ın Gemerek İlçesi'nde 1 kişi
    İnşallah çevre ilçelere yayılmaz..
    Korktum:D
#28.05.2010 13:40 0 0 0