MALZEMELER

300 Gr piliç ğöğüs (haşlanmış)
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1/2 Su bardağı süt
150 Gr bayat ekmek içi
3 Yumurta
100 Gr cheddar yada kaşar peyniri
Kızartmak için sıvı yağ
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI

Kalın dipli bir tavada tereyağını eritip unu ilave edin. Un pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun, süt ve baharatları koyup sos koyulaşıncaya kadar kaynatıp, ocağın altını kapatın. Diğer tarafta mutfak robotunun içine bayat ekmek içini, piliç etini, peyniri ve yumurtaları kırıp püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Servis tabağına aldığınız topların üzerine hazırladığınız sosu döküne ve her topa bir kürdan batırıp servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 404
favori
like
share
SEMRA Tarih: 19.09.2008 16:38
ellerine saglık
Nerqish Tarih: 27.05.2008 11:33
[COLOR="SlateGray"]emegine saglik SU_PERISI
AYIŞIĞI Tarih: 26.05.2008 15:47
ellerine sağlık canım ..
refik Tarih: 26.05.2008 11:42
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık