Kuskus Pilavı

Son güncelleme: 29.05.2008 20:12
  • Malzemeler

    * 1,5 su bardağı kuskus
    * Tuz
    * 2 çorba kaşığı margarin
    * 10-15 tane nohut
    * 1 tane soğan
    * 1 fiske bahar



    Yapılışı

    Tencereye kuskusun iki misli su koyunuz. Soğanları ayıklayıp dörde bölünüz su içine atıp kaynatınız.kaynayan suya haşlanmış, kabukları çıkarılmış nohut, tuz ve bahar koyunuz.Bir taşım kaynadıktan sonra kuskusu içine atınız ve karıştırınız.Kapağını örterek orta sıcaklıkta pişiriniz.Suyunu çekince hafif ateşe alınız. Dibi tutmadan indiriniz. Üzerine kızgın yağ dökünüz.Biraz bekletip servis yapın.Afiyet olsun.
#27.05.2008 10:28 0 0 0
#29.05.2008 20:12 0 0 0