Malzemeler

* Harcı için: 250 gr. kaymak, 2 su bardağı ceviz için (iri dövülmüş)
* Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı
* Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 2 adet hazır yufka



Yapılışı


* Tezgahın üzerine birinci yufkayı serip, üzerine ikinci yufkayı kapatın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz kaymağı tatlı kaşığıyla alarak yufkanın her tarafına dağıtın.
* Üzerine, iri dövülmüş ceviz içini serpiştiirn.
* Yufkaların uçlarını birbirine değecek şekilde ortada toplayıp zarf şekli almasını sağlayın.
* Yufkanın bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın. Sonra, yufkayı 2 parmak eninde kesip, yağlanmış fırn tepsisine yerleştirin.
* 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırdıktan sonra tepsideki hamurların üzerine gezdirin.
* 175 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarana kadar, 30-35 dk pişirin.

Şurup için,
* Şeker ve suyu orta ateşte pişirip, kaynamaya başladıktan 1-2 dk sonra ocaktan alın. Limon suyunu da ekledikten sonra soğumaya bırakın.
* Fırından çıkardığınız sıcak cevizzadelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
* Şurubunu çekmesi için 15-20 dk bekleyip servise sunun.

Afiyet Olsun!.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 422
favori
like
share
otkkaan Tarih: 10.06.2008 00:42
hmm
44148ssk Tarih: 31.05.2008 13:39
tskkrleerr
SU-PERISI Tarih: 28.05.2008 00:21
Cevizli ne güzel olur Nerqish abimin dedigi gibi yapta yiyelim.
COCO Tarih: 27.05.2008 19:45
Yengem o zaman yap yiyelim degil mi.Tesekkürler.