Feseli-Azeri Mutfağı

Son güncelleme: 06.06.2008 23:46
  • Malzemeler

    * 700g buğday unu
    * 50g şeker
    * 20g maya
    * 100g yağ
    * 5g tuz



    Yapılışı

    Una su, maya, tuz konur, katı hamur yapılır. Hamur kabarsın diye 1-1,5 saat bekletilir. Sonra hamurdan yuvarlak parçalar yapılır ve 0,5 mm kalınlığında açılır. Hamurun üzerine yağ sürüp 5-6 kat birbirinin üzerine konur. Üçgenler kesilir sigara şeklinde sarılır. Sonra bunlar halka şekline getirilir. Böylece çapı 10-12 cm, kalınlığı 1.5-2 cm olacak şekilde feseli şekline getirilir. Daha sonra feselinin her iki tarafı yağda kızartılır. Feseli sofraya verildiğinde yanında bal da konur yada üzerine pudra şekeri serpilir. Feseli hem sıcak hem de soğuk olarak servise sunulabilir.
#27.05.2008 10:37 0 0 0
  • Degişik bir adı var,eline saglık nerqish.
#27.05.2008 18:26 0 0 0
  • Tesekkürler.Iyilik melegi.
#06.06.2008 23:46 0 0 0