Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 5 koyun beyni
* 1,5 limon
* 5 demet maydanoz
* 1 bardak un
* 1 bardak galeta tozu
* Bir miktar rendelenmiş kaşar
* Yarım bardak zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber

Yapılışı

Beyinleri temizleyip haşladıktan sonra bunları uzunlamasına 4 parçaya ayırın ve üzerilerine tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşarı serpip unlayın. Diğer tarafta ayrı bir kaba yumurtaları kırarak aklarını ve sarılarını iyice karıştırın.Buna beyinleri batırıp çıkarın. Sonra da beyinleri galeta tozuna batırıp yassılayın. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz beyinleri yemekten yarım saat önce tavada kızdırdığınız zeytinyağın içinde kızartın ve kızarttıklarınızı içine kağıt yayılmış bir kaba alıp sonra servis tabağına koyun. Üzerlerine de 4'er parçaya bölünmüş limon dizip maydanoz dallarıyla süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun!

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 432
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:51
tşk güzelmiş paylaşım için saol
nadican Tarih: 07.07.2008 11:43
çaok güzel herkese tavsiye eder
orson Tarih: 05.07.2008 12:31
ÇOK GÜZEL OLMUŞ :d
Gift15h Tarih: 13.06.2008 03:46
denicem
SU-PERISI Tarih: 28.05.2008 00:58
Tarif için teşekkürler,emegine saglık Nerqish.