Malzemeler

* Yarım kilo asma yaprağı filizi
* 3 su bardağı beyaz şaraptan yapılan sirke
* 4 diş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze sarmısak
* 1 tatlı kaşığı rezene
* 1 çorba kaşığı şeker
* Kalın tuz
* Sızma zeytinyağı

Yapılışı

Asma yaprağı filizlerini yıkayıp, iyice süzün. yaklaşık 10 dakika bol tuzlu suda haşlayın. Kevgirle çıkarıp, süzün.
Paslanmaz çelik tencerede, sirkeyle şekeri ısıtın, karıştırın, saplarını, sarmısakları ekleyin. Karışımı soğumaya bırakın.
Asma yaprağı filizlerini kavanozlara koyup, sarmısak, rezene ve taze sarmısak saplarını eşit olarak paylaştırın. Kavanozlara biraz zeytinyağı koyun. Üç hafta içinde yemeye hazır hale gelen turşu, serin bir yerde bir yıl saklanabilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 578
favori
like
share
kemran Tarih: 15.10.2008 15:44
coook iyi olmus sagol.....
SvS_CoLdDaNCe!! Tarih: 14.07.2008 21:20
ellerine saqlık
refik Tarih: 06.06.2008 16:23
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 28.05.2008 01:03
paylaşımın için saol Nerqish,eline saglık.