Zeytinyağlı Yerelması

Son güncelleme: 13.06.2008 22:35
  • Malzemeler

    * 500 gr. yerelması
    * 2 adet soğan
    * 1 adet limon
    * 1 adet kesme şeker
    * 2 çorba kaşığı pirinç
    * 1 su bardağı zeytinyağı
    * yeteri kadar tuz

    Yapılışı

    Bir tencere içinde zeytinyağında ince kıyılmış soğan öldürülür. Temizlenmiş, küçük kesilmiş yerelması ağır ateşte yavaş yavaş kendi suyu ile tencereyi sallayarak veya kevgirle hafif, parçalanmadan karıştırılır. Yarı pişmiş durumda, 3 bardak su, pirinç, tuz, limon, şeker ilave edilerek pişirilir.
#27.05.2008 10:58 0 0 0
  • Yanında birde sarımsaklı yogurt çok güzel olur.
#27.05.2008 23:49 0 0 0
  • gerçekten elinize sağlık
#13.06.2008 22:35 0 0 0