Malzemeler

* 500 gr. yerelması
* 2 adet soğan
* 1 adet limon
* 1 adet kesme şeker
* 2 çorba kaşığı pirinç
* 1 su bardağı zeytinyağı
* yeteri kadar tuz

Yapılışı

Bir tencere içinde zeytinyağında ince kıyılmış soğan öldürülür. Temizlenmiş, küçük kesilmiş yerelması ağır ateşte yavaş yavaş kendi suyu ile tencereyi sallayarak veya kevgirle hafif, parçalanmadan karıştırılır. Yarı pişmiş durumda, 3 bardak su, pirinç, tuz, limon, şeker ilave edilerek pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 392
favori
like
share
kaqris_ Tarih: 13.06.2008 23:35
gerçekten elinize sağlık
SU-PERISI Tarih: 28.05.2008 00:49
Yanında birde sarımsaklı yogurt çok güzel olur.