Malzemeler

* 1 kg kuzu fileto
* 10 gr tuz
* 1 tatlı kaşığı salça
* 4/1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* 5 gr karabiber
* 5 gr kimyon
* 20 gr acı pul biber
* 1/2 limon suyu(yarım)

Yapılışı

Filetolar dövülmemiş pirzola şeklinde hazırlanır. Soğanlar ince şekilde doğranır (ufak ufak) sarımsaklar dövülüp baharatlar ve salça ile karıştırılıp sıvı yağ ve limon suyu etle birlikte harman edilir, 4 saat dinlendirilir ve ızgarada kömür ateşinde pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 538
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.05.2008 00:42
Paylaşımın için teşekkürler Nerqish.