Malzemeler

* 1 adet orta boy beyaz lahana
* 3 adet kesme şeker
* 1 su bardağı kestane içi
* 1,5 su bardağı su
* 6 adet kuru soğan (tavla zarı biçiminde doğranmış)
* Tuz - Karabiber
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı pirinç
* 2 yemek kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 adet limonun suyu

Yapılışı


Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın. Lahananın koçanını oyup, kaynayan tuzlu suya atın, yumuşayıncaya dek haşlayın. Soğanları zeytinyağında sarartın, pirinçleri atarak 10-15 dakika kavurun. Dörde böldüğünüz kestaneleri, kuş üzümlerini, tarçını, limon suyunu, şekeri, tuzu ve 1,5 su bardağı suyu ekleyip, kısık ateşte demlendirin. 10 dakika sonra ateşten alın.

Kopardığınız yaprakları iç pilavla birlikte sarın. Tencerenin dibini kalın yapraklarla kaplayın, üzerine sarmaları dizin. 1 bardak su ekleyerek, kısık ateşte 40 dakika pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 443
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.05.2008 00:57
kestaneli lahana sarmasını yemedim fakat çok nefis olacagını tahmin ediyorum.