Malzemeler

* 1 litre su
* 20 adet karabiber
* 20 adet mayana (rezene)
* 2 çubuk tarçın
* 2 bardak tah pekmezi
* 2 adet limon
* 1 kaşık -tülbent torbada- kuru nane

Yapılışı

Limon ve pekmez hariç, tüm malzemeyi bir tencereye koyalım ve baharatlarla birlikte bir saat kaynatalım. Artık tah şerbeti sıcak sıcak içilecek hale gelmiştir.
Kuşlar bağlarda üzümlerin en güzellerini tırtıklama konusunda ustadırlar. Bağcı, hasatta bu tırtıklanmış, bu nedenle de solgunlaşmış yaralı ve kuru üzümleri ziyan etmeyip onlardan tadı ekşimsi olan tah pekmezi yapar.
Tah pekmezi suyla kaynatılarak şurup olarak da içilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 509
favori
like
share
3übirarada Tarih: 15.04.2009 01:11
cok hos bir ismi var eminim tadıda ismi gibi guzeldir...tesekkurler tarif icin...
by_cyber Tarih: 07.07.2008 13:21
paylaşım için çok thanks....
samican Tarih: 28.06.2008 22:03
HIM TŞKLER
SU-PERISI Tarih: 27.05.2008 18:33
Eline saglık.