El-Amin Telekom'a yetmedi

Son güncelleme: 28.05.2008 11:00
  • El-Amin Telekom'a yetmedi
    Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 2. maçında Fenerbahçe Ülker, Türk Telekomspor'u sahasında 99-87 yenerek, seride 2-0 öne geçti. Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, Oğuz ve White'ın basketleriyle 4. dakikayı 13-9, 7. dakikayı da 18-11 önde geçti. Bu dakikadan sonra toparlanan ve El Amin ile etkili olan Türk Telekomspor, bu oyuncunun 3 sayılık basketiyle 8. dakikada 20-20 eşitliği sağladı. Karşılaşmanın ilk periyodu da El Amin'in son saniyelerde attığı 3 sayılık basketle 25-25 berabere sonuçlandı.

    2. periyoda hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Mirsad ve Solomon'un üstüste bulduğu basketlerle farkı yeniden açmaya başladı ve 12. dakikayı 33-27 önde geçti. Türk Telekomspor, Dudley'in pota altında etkili oyunu ve sayılarıyla rakibinin farkı açmasına engel oldu ve 17. dakikada farkı 1 sayıya (42-41) indirdi. Agresif savunma yapan sarı-lacivertliler, Mirsad ve Kinsey'in basketleriyle 6-0'lık bir seri yakalayıp, 18. dakikada 48-41 üstünlük sağladı ve maçın ilk yarısını 52-46 önde bitirdi. İlk yarının en skorer ismi, 20 sayı atan Türk Telekomsporlu El Amin oldu.
    noimage
    İlk 2 periyotta olduğu gibi, 3. periyoda da iyi başlayan taraf Fenerbahçe Ülker oldu. Hızlı hücumlardan sayılar üreten sarı-lacivertliler, Mirsad ve Solomon'un basketleriyle 24. dakikada farkı 12 sayıya (63-51) çıkardı.

    -TUTKU, OYUNDAN ATILDI-

    3. periyodun bitimine 3 dakika 5 saniye kala, skor 68-59 Fenerbahçe Ülker lehineyken saha bir anda karıştı. Tutku, kendisine faul yapıldığı gerekçesiyle maçın hakemlerine sert bir biçimde itirazda bulundu. Bu sırada Türk Telekomspor Antrenörü Ercüment Sunter de sahaya girip itirazda bulununca, maçın başhakemi Mehmet Keseratar, hem Tutku'ya, hem de Sunter'e teknik faul verdi. Tutku, itirazlarını sert bir biçimde sürdürmeye devam edince, Keseratar tarafından diskalifiye edildi. Tutku'yu, takım arkadaşları güçlükle sakinleştirdi. Bu sırada Türk Telekomspor yedeklerinin bulunduğu bölümde karmaşa yaşanırken, yaklaşık 5 dakikalık bir duraklamanın ardından maça devam edildi. Sarı-lacivertliler, teknik fauldan doğan atışlar ve sonrasında topu kenardan oyuna sokup toplam 7 sayı üretti ve farkı 16 sayıya (75-59) çıkardı. Karşılaşmanın 3. periyodu da Fenerbahçe Ülker'in 80-69 üstünlüğüyle sona erdi.

    Karşılaşmanın son periyodunda Türk Telekomspor, El Amin ve Dudley'in çabalarıyla 35. dakikada farkı 5 sayıya dek (84-79) indirdi. Fenerbahçe Ülker, maçın son bölümünü iyi oynayarak rakibinin farkı kapamasına izin vermedi ve üstüste bulduğu basketlerle karşılaşmadan 99-87 galip ayrılarak, seride 2-0 öne geçmeyi başardı.
    Serinin 3. maçı, 30 Mayıs Cuma günü Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak.

    -HİDAYET VE İBRAHİM KUTLUAY'A SEVGİ SELİ-

    Karşılaşmayı, NBA'de forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu da izledi. Karşılaşmanın 2. periyodu başlamadan önce salonda, Hidayet Türkoğlu'nun maçı protokol tribününden izlediği anons edildi. Bunun üzerine salonda bulunan taraftarlar ayağa kalkarak, Hidayet lehine tezahüratlar yaptı. Milli basketbolcu da ayağa kalkıp taraftarları selamladı.

    Bu arada sarı-lacivertli taraftarlar, devre arasında da geçen sezon Yunanistan'da forma giyen İbrahim Kutluay'a sevgi gösterilerinde bulundu. Saha kenarında oturan taraftarlar, İbrahim ile fotoğraf çektirip, imza aldılar. Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de maçı izleyenler arasında yer aldı.

    -KHIMKI KIZLARI COŞTURDU-

    Fenerbahçe Ülker ile Türk Telekomspor arasında yapılan play-off final serisinin 2. maçında, türlü gösteriler yapan Rusya'nın BC Khimki takımının dansçı kızları taraftarları coşturdu. Grup, molalarda ve devre arasında şovlar yaparken, grubun, final serisinin diğer maçlarında da gösteriler yapacağı bildirildi.

    Salon: Abdi İpekçi
    Hakemler: Mehmet Keseratar, Zafer Yılmaz, Alper Altuğ Köselerli
    Fenerbahçe Ülker: Solomon 23, Ömer Onan 4, White 8, Semih 5, Oğuz 8, Kinsey 17, Mirsad 22, Preldziç, Ömer Aşık 4, Demir Kaan 8
    Türk Telekomspor: El Amin 33, Tutku 9, Bekir, Lang 10, Dudley 24, Willams 6, Haluk 1, Barış, Muratcan 4 1.
    Periyot: 25-25
    Devre: 52-46 (Fenerbahçe Ülker lehine)
    3. Periyot: 80-69
    Diskalifiye: 26.55 Tutku (Türk Telekomspor)
    5 Faulle Çıkan: Semih 28.28 (Fenerbahçe Ülker)
#28.05.2008 11:00 0 0 0