Malzemeler

Hamur karışımı için; • 2 su bardağı un
• 1 su bardağı tozşeker
• 1 çimdik tuz
• 1 paket margarin (oda ısısında)
• 1 su bardağı Hindistan cevizi
• ½ paket karbonat (10 gr) Vanilya poşeti gibi olanların yarım paketi

İç malzemesi için;
• 2 su bardağı kuşbaşı kesilmiş kuru kayısı ( ben 300 gr. Kullandım)
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı tozşeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• Ben ayrıca ceviz de kullandım

Yapılışı;
İç malzemenin hazırlanması;

1. Suyu, şekeri ve kayısıları bir tencereye koyup tüm suyunu çekene dek pişirelim.
2. Soğuyunca içine tarçın ekleyelim ve karıştıralım

Hamur malzemesinin hazırlanması;

1. Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım
2. Unu karıştırıp pütür bir hamur yapalım
• Hamur normal hamur olmayacak elde dağılan pütür pirin. Tanesi dediğimiz şekilde olacak, korkmayın öyle olması gerekiyor.

• Ben kare küçük borcamda yaptım tam geldi. Kalıbınızı yağlayın

• Pirinç kıvamındaki hamurunuzun yarısını taba yayın elinizle hafifçe üstünden basın düzeltin

• Kayısılı harcı içine yayalım, kalan hamuru da harcın üzerine yayalım elimizle düzeltelim.

• 170 derece fırında 15-20 dk kadar pişirelim

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 361
favori
like
share
Nerqish Tarih: 02.06.2008 10:31
[QUOTE=refik;2684035]bu kurabiyeyi kulaklarım bi yerden ısıryor ama nerden

[COLOR="SlateGray"]
Isirir tabi kesin Superim yapti sizde yedinis demi refik bey inkar gelmen simdi:72:
Eline saglik SU_PERISI
refik Tarih: 31.05.2008 19:36
bu kurabiyeyi kulaklarım bi yerden ısıryor ama nerden

ellerine saglık teşekkürler