MALZEME;
1.5 kg. iri Kemer patlican
1 kg. az yagli kiyma
5-6 adet domates
5-6 adet yesilbiber
Karabiber
Tuz



Hazirlanisi:
Patlicanlar yikanip saplari kesildikten sonra 2.5-3 cm. uzunlu unda enine kesilir.Bu arada kiyma,tuz ve karabiber iyice yogrulur.Ceviz büyüklügünde parçalara ayrilir.Sislere bir patlican bir yuvarlanmis kiyma saplanir,elle biraz yassilastirilir. Domates ve biberler ayri ayri sislere saplanip orta harli ve alevsiz mangal atesinde çevrilerek pisirilir.Pisen patlicanlar sirasi bozulmadan düzgün bir sekilde tepsiye çekilir.Üzerine pismis olan domates ve biberler konur ve agzi kapatilarak ates üzerinde demlendirilir.5-10 dakika sonra servis yapilir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1163
favori
like
share
DİDEM Tarih: 22.09.2006 23:21
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:06
ellerine sağlık
yabani cadi Tarih: 16.07.2006 22:02
tesekürlerrr......
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:37
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 04.03.2006 19:35
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 07:13
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:12
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:08
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 08.12.2005 00:32
tarif için teşekkürler,eline sağlık