MALZEME;
1.5 kg. iri Kemer patlican
1 kg. az yagli kiyma
5-6 adet domates
5-6 adet yesilbiber
Karabiber
Tuz
Hazirlanisi:
Patlicanlar yikanip saplari kesildikten sonra 2.5-3 cm. uzunlu unda enine kesilir.Bu arada kiyma,tuz ve karabiber iyice yogrulur.Ceviz büyüklügünde parçalara ayrilir.Sislere bir patlican bir yuvarlanmis kiyma saplanir,elle biraz yassilastirilir. Domates ve biberler ayri ayri sislere saplanip orta harli ve alevsiz mangal atesinde çevrilerek pisirilir.Pisen patlicanlar sirasi bozulmadan düzgün bir sekilde tepsiye çekilir.Üzerine pismis olan domates ve biberler konur ve agzi kapatilarak ates üzerinde demlendirilir.5-10 dakika sonra servis yapilir.
sefa sen sahiden de ahci olacaksin bu gidisle ama merak ettigim nereli oldugun hep Gaziantep yüresinden daha cok yemek tarifi veriyorsun :super: bizim yürenin yemekleri sana
Orijinalin yazar1 berrin1976
sefa sen sahiden de ahci olacaksin bu gidisle ama merak ettigim nereli oldugun hep Gaziantep yüresinden daha cok yemek tarifi veriyorsun :super: bizim yürenin yemekleri sana
Verdigim tarifler yöre olarak degil benim sevdigim yemek türleri