Politek Soğuk Hava Tesisleri

Son güncelleme: 01.06.2008 15:42
  • noimage
    Arsin'de görkemli açılış F.Galeri
    31 Mayıs 2008 / 17:12
    Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde Politek Soğuk Hava Tesisleri, Polifish Deniz ve Su Ürünleri açılışı yapıldı.




    Trabzon Arsin Organize Sanayi'nde Politek Soğuk Hava Tesisleri, Polifish Deniz ve Su Ürünleri açılışına spor ve siyaset adamlarının buluşmasına sahne oldu.
    noimage


    Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde daha önce Gürsoy Soğutma Hava deposu olarak bilinen tesis iş adamı İskender Önal'a devredilmişti. Önal, bugün çok sayıda davetli topluluğunun katıldığı bir törenle tesisin açılışını yaptı.
    noimage

    noimage
    noimage
    Açılışa Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) rektörü İbrahim Özen, Trabzonspor'un eski asbaşkanı Kenan İskender, Trabzonspor eski yöneticilerinden Şener Yavuz, TFF Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Atal, Ali Özbak, Nevzat Şakar, Cafer Hazaroğlu, Arsin Kaymakamı Abdullah Küçük, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ve çok sayıda davetli katıldı.
    noimage

    İş adamı İskender Önal, davetlilere hamsi kuşu ve hamsi köftesinden oluşan öğle yemeği verdi.

    noimage
    Önal, haber61.net'e yaptığı açıklamada, Politek A.Ş bünyesinde Polifish Deniz ve Su Ürünleri adı altında bir ürün yelpazesine girişmiş bulunduklarını belirterek, "Burada amacımızı bölgemizin yoğun gıda tüketimine hamsinin sadece hamsi olarak değil, katma değeri de katarak, damak zevkine uygun başka ürünlerin üretilmesi ve bunların gerek ülkemizde gerekse de yurt dışında pazarlanarak Türk mutfağının tanıtılması amaçlanmıştır. Tabı ki hamsi kısa bir mevsimde çıkan bir deniz ürünü. Bunun saklanması maliyetli, külfetli, teknik donanım ve büyük yatırımlar isteyen bir iş. Biz bu niyetle Arsin Organize Sanayi Bölgesindeki soğuk hava tesisimizde 2 tane şok odası ve 6 tanede muhafaza odasıyla bölgeye ve ülkemize hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.
    noimage

    Soğuk hava deposunda kışın 120 kişinin istihdam ettiğini ifade eden Önal, "
    Yaz sezonunda bu sayı azalıyor. Dolayısıyla istihdamda böyle inişli çıkışlı grafik yerine devamlı bir şekil kazandırmak için üretim yapmayı planladık. Hamsiden neler yapabiliriz, diye düşündük. Gıda mühendislerinden ve daha önce burada çalışan arkadaşlardan aldığımız bilgiler, neticesinde kısa vadede hamsi köftesi ve hamsi kuşu dediğimiz Karadeniz'de çokça bilinen iki ürünü yaptık. Bugün dostlarımızın ve misafirlerimizin beğenisine sunduk. Bunu geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
    noimage

    İlk defa hamsi konservesin de çeşitlilik denediklerinin de altını çizen Önal, "Hamsi konservesini ilk defa biz yapmıyoruz, Türkiye'de yapan firmalar var. Biz bazı çeşitler katmayı, ilk defa bezelyeli hamsi konservesini denedik.Tabi bu süreç istiyor, bugün yapıp, yarın yenilen bir şey değil. Konserve 1-2 ay asgari beklemesi gerekiyor. Bunu yaptık, şuan ambalajlarımız hazır. Henüz ticari olarak piyasaya sürmüş değiliz. Kısa vadede sürmeyi de düşünmüyoruz. Bu da biraz zaman alacak. Ben genel olsun diye biraz belki komik gelecek ama, fındıklı hamsi konserve yaptık.Fındığın yağı ile, hamsinin yağı, biber salamurası baharatla ne hal alır bir deneyeceğiz. İnsanların damak zevki değişik, yabancılar başka ürünler istiyor, biz başka ürünler istiyoruz. Ama sonuçta inşallah bunu başarıp, memleket ve bölge ekonomisine katkıda bulunmaya çalışacağız" dedi.
    noimage

    Selahattin AYDINLI


    Kaynak: noimage
#01.06.2008 15:42 0 0 0