Malzemeler

2 Su Bardagi Kiraz Sekerlemesi
1 Paket Vanilya
3 Su Bardagi Un
250 gr. Margarin
2 Corba Kasigi Yogurt
1 Cay Bardagi Pudra Sekeri
1 Corba Kasigi Kabartma Tozu
Uzerine: Pudra Sekeri

Yemegin Yapilisi

1 saat onceden kiraz sekerlemesinin uzerine 1 paket toz vanilyayi dokup, karistirin. Unu eleyip ortasini havuz gibi acin. Margarini, yogurdu, pudra sekerini, vanilyayi ve kabartma tozunu unun ortasina koyun ve yogurun. Hazirladiginiz hamurun uzerini bir bezle ortup, 20 dk.buzdolabinda bekletin.
Dolaptan cikardiginiz hamuru 1-2 kez yogurup, 3 esit parcaya bolun. Duz ve kuru bir zemini hafifce unlayin. Hamurlari merdane yardimiyla 2-3 mm kalinliginda acin. Bir cay bardagi yardimiyla hamurdan yuvarlaklar kesin. Yuvarlaklarin yarisinin uzerine kiraz sekerlemelerinden 2 adet koyun. Diger yuvarlaklari kirazlarin uzerine kapatin. Kenarlarinin acilmaması icin bastirin.
180 derecelik onceden isitilmis firinda uzeri kizarana dek pisirin. Firindan cikardiginiz kurabiyeleri sicakken servis tabagina alin. Uzerine pudra sekeri eleyip, servis yapin.

AFIYET OLSUN...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 341
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 02.06.2008 20:40
Güzel kurabiye tarifin için teşekkürler eSm[e]rim.
bystyler Tarih: 02.06.2008 14:58
anneme söylim