Kirazla Kurabiye

Son güncelleme: 02.06.2008 19:40
  • Malzemeler

    2 Su Bardagi Kiraz Sekerlemesi
    1 Paket Vanilya
    3 Su Bardagi Un
    250 gr. Margarin
    2 Corba Kasigi Yogurt
    1 Cay Bardagi Pudra Sekeri
    1 Corba Kasigi Kabartma Tozu
    Uzerine: Pudra Sekeri

    Yemegin Yapilisi

    1 saat onceden kiraz sekerlemesinin uzerine 1 paket toz vanilyayi dokup, karistirin. Unu eleyip ortasini havuz gibi acin. Margarini, yogurdu, pudra sekerini, vanilyayi ve kabartma tozunu unun ortasina koyun ve yogurun. Hazirladiginiz hamurun uzerini bir bezle ortup, 20 dk.buzdolabinda bekletin.
    Dolaptan cikardiginiz hamuru 1-2 kez yogurup, 3 esit parcaya bolun. Duz ve kuru bir zemini hafifce unlayin. Hamurlari merdane yardimiyla 2-3 mm kalinliginda acin. Bir cay bardagi yardimiyla hamurdan yuvarlaklar kesin. Yuvarlaklarin yarisinin uzerine kiraz sekerlemelerinden 2 adet koyun. Diger yuvarlaklari kirazlarin uzerine kapatin. Kenarlarinin acilmaması icin bastirin.
    180 derecelik onceden isitilmis firinda uzeri kizarana dek pisirin. Firindan cikardiginiz kurabiyeleri sicakken servis tabagina alin. Uzerine pudra sekeri eleyip, servis yapin.

    AFIYET OLSUN...

    noimage
#02.06.2008 12:51 0 0 0
  • anneme söylim ;)
#02.06.2008 13:58 0 0 0
  • Güzel kurabiye tarifin için teşekkürler eSm[e]rim.
#02.06.2008 19:40 0 0 0