Karpuz yerken nelere dikkat etmeliyiz?
Nihayet karpuz mevsimi geldi.Yaz mevsimin vazgeçilmez yiyeceği.
Peki karpuzu nasıl tüketmeliyiz?

Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi Dursun Bostancı, karpuzun faydasından tam yararlanmak için aç karnına ve çekirdekleriyle birlikte tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Bostancı, karpuz çekirdeği içinde bulunan 'cucurbocitrin' adlı maddenin kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olduğunu belirtti. Bostancı, "Karpuzun çekirdekleri çok faydalı. Karpuz çekirdeği, midede herhangi bir şikayete sebep olmaz. Ayrıca az miktarda olsa bile barındırdığı likopen maddesi de kalbi enfarktüsten koruyor."diye konuştu.

Karpuzun aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olması sebebiyle bağırsak hareketlerini düzenlediğini ve bağırsak kanseri türlerinden koruduğu bilgisini veren Bostancı, "Yağ ve kolesterol içermiyor. Büyük bir kısmının su olması sebebiyle vücudun yaz aylarındaki sıvı kaybını önlüyor. Böbrekleri çalıştırıyor, idrarı düzenliyor. Bol miktarda B ve C vitamini içeriyor, zindelik ve enerji veriyor. Antioksidan özelliği ile kanserden koruyucu etkiye sahip. Karpuz, kilo vermeyi kolaylaştırıyor." şeklinde konuştu

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 704
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 04.06.2008 18:05
paylaşımın için teşekkürler eskitoprak,karpuzun çekirdegini çok severim hep yerim.
EyLüL Tarih: 03.06.2008 20:13
Tşkler bılgılendirmelerınız için

Benim karpuz yerken dikkat ettım tek konu

üstüme dökmemk ama
Grace Tarih: 03.06.2008 19:59
teşekkürler eskitoprak
CA-CHALLENGE Tarih: 03.06.2008 19:53
Paylaşım için teşekkürler
DENİZLİSPORLUYUZ Tarih: 03.06.2008 19:47
faydalı bir bilgi teşekkür ederim


SİEMPRE GALLO
eskitoprak Tarih: 03.06.2008 17:59
:85::3::15:
Lady Tarih: 03.06.2008 17:22
Çok iyisin :152:
eskitoprak Tarih: 03.06.2008 17:16
ben doktar degilim bir doktora sorman lazim
Lady Tarih: 03.06.2008 17:14
Paylaşım için teşekkürler.Annem de kalp romatizması hastası sürekli tansiyonu yüksek aç karınla yesin bakalım
peki çekirdeklerini çiğnemek zorundamı