Dolunay Soysert Kimdir - Dolunay Soysert Resimleri - Dolunay Soysert Biyografisi - Dolunay Soysert Hakkında

Doğum Tarihi :25 Mart 1973
Doğum Yeri : Adana

Çerkes kökenli olan Dolunay Soysert, orta ve lise eğitimini Özel Moda Koleji'nde bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü mezunudur. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışmıştır. İlk kamerayla tanışması Cumhuriyet filminde Latife Hanımı canlandırmasıyla başlamıştır. Daha sonra Nebraska Üniversitesi Drama ve Tiyatro Bölümünü bitirmiştir. Amerikadan döndükten sonra Sultan Makamı ve Omuz Omuza dizilerinde rol almıştır.Tiyatro sahnesinde Buluşma adlı oyunda Marilyn Monroe'yu ve Ayşe Müzikalinde Ayşe karakterini canlandırmıştır. 9 Temmuz 2006'da oyuncu Sinan Tuzcu ile evlenmiştir. En çok akıllarda kalan rolü 'Bir İstanbul Masalı' adlı dizide canlandırdığı Derya karakteri ve Özgü Namal ile birlikte Bebeğim adlı dizide canlandırdığı Leyla karakteridir. İstanbul Halk Tiyatrosu'nun ilk oyunu olan ve on bir oyundan oluşan Can Tarlası adlı oyunda yer almıştır. 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu Sinan Tuzcu ile 19.Ankara Uluslararası Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu Emre Karayel ile yapmıştır.Dünyanın en büyük buz gösterisi topluluğu olan Holiday On Ice ünlü çocuk romanı Peter Pan hikayesinin türkçe dublajında yer almıştır.14. Kral TV Video Müzik Ödülleri töreninin sunuculuğunu yapmıştır. Sinan Tuzcu ile Bosch Buzdolabı reklamında oynamıştır.


Filmografi :

Cumhuriyet - Latife Hanım (1998)
Salkım Hanımın Taneleri - İclal (1999)
Zor Adam - Ayfer Zoroğlu (2004)
Kalbin Zamanı - Genç Belkıs (2004)
Yürek Çığlığı - Aslı (2004)
Tövbe - Cavidan (2006)
İlk Aşk - Aysel Arifoğlu (2006)
Mavi Gözlü Dev - Piraye (2007)

TV Dizileri :

Sekizinci Saat - Yasemin (1994)
Kaygısızlar - Hostes Kaygısız (1994) [star tv]
Çılgın Bediş - Mihrace (1996) [kanal d]
Baskül Ailesi - Arzum (1997) [star tv]
Kuzgun - Pınar (1999) [star tv]
Bir İstanbul Masalı - Derya Taylan (2003) [atv]
Sultan Makamı - Gülsün (2003) [kanal d]
Avrupa Yakası - Melike (2004) [atv]
Omuz Omuza - Firdevs Alpaslan (2004) [kanal d]
Yine de Aşığım - Figen (2005) [atv]
Kırık Kalpler Durağı - Ayşen (2005) [atv]
Hacı - Şeyda Gesili (2006) [show tv]
Bebeğim - Leyla Köroğlu(2006) [atv]
Benim Annem Bir Melek - Ece (2008) [atv]

Tiyatro Oyunları :

Can Tarlası [İstanbul Halk Tiyatrosu] (2007-2008)
Buluşma [Dostlar Tiyatrosu] (2004-2005)
Silvanlı Kadınlar [İstanbul Şehir Tiyatrosu]
Kibarlık Budalası [İstanbul Şehir Tiyatrosu]
İbişin Rüyası [İstanbul Şehir Tiyatrosu]
Elma Dersem Çık [Akbank Çocuk Tiyatrosu]
İki Kova Su [Akbank Çocuk Tiyatrosu]

Müzikalleri (Operetleri) :

Ayşe Opereti

TV Programları :

Tam Kıvamında adlı yemek programı (2008) [kanal 1]

Ödülleri :

Afife Jale Yılın En İyi Kadın Tiyatrocusu Ödülü (2005)
Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü (2004)
9. Eyüpoğlu Tiyatro Buluşması Yılın En İyi Tiyatro Sanatçısı Ödülü (2007)

Dolunay Soysert Resimleri

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1373
favori
like
share